Wonen in het buitengebied

Ruimte voor Ruimte - Bouwtitel

Ontwikkel een nieuwe woning in het buitengebied met een bouwtitel

Met de Ruimte voor Ruimte regeling van de provincie Noord-Brabant is het mogelijk om een nieuwe woning in het buitengebied te ontwikkelen. In ruil voor de sloop van stallen, mag met deze regeling een nieuwe woning gebouwd worden. 
 

Een nieuwe woning ontwikkelen

Om een nieuwe woning te realiseren, dient u in het bezit te zijn van een bouwtitel. Een bouwtitel is als het ware het recht om op een hiervoor geschikt perceel, waar (nog) geen bouwbestemming op zit, een woning te mogen bouwen. Deze bouwtitel wordt ook wel een Ruimte voor Ruimte titel genoemd, aangezien ze vaak voortkomen uit Ruimte voor Ruimte trajecten.

Een bouwtitel komt vrij wanneer agrariërs minimaal 1.000 m2 aan stallen slopen. Daarnaast dient er 3.500 kilogram aan fosfaatrechten uit de markt te worden gehaald en wordt de milieu/omgevingsvergunning ingetrokken. De bouwtitel die vrijkomt is geschikt voor het realiseren van één nieuwe woning. 
 

Wat zijn de kosten voor een bouwtitel?

De kosten voor een bouwtitel verschillen op basis van waar deze wordt aangekocht. De Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte hanteert een vaste prijs voor een bouwtitel. Via Reland kunt u een bouwtitel particulier aankopen, dit levert over het algemeen een aanzienlijk financieel voordeel op. 
 

Wat biedt Reland?

Reland fungeert als bemiddelaar en adviseur, ons doel is het bij elkaar brengen van verkoper en koper van bouwtitels. Reland heeft doorgaans bouwtitels te koop. Aangezien een bouwtitel maatwerk is, wordt het actuele aanbod niet op de website weergegeven. Heeft u interesse in een bouwtitel? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs of vul het contactformulier in.

Onze adviseurs verzorgen, indien gewenst, de complete bestemmingsplanprocedure. Bij de adviseurs van Reland bent u aan het juiste adres wanneer het gaat over de Ruimte voor Ruimte regeling!

Uw persoonlijke adviseur

Giel Peters

Eigenaar / Senior adviseur

Kunnen wij u helpen? Wij nemen graag contact met u op!
Bel mij terug