Stalderingsgebieden

Stalderingsregeling

De zes stalderings- gebieden van de provincie Brabant

Ten behoeve van de stalderingsregeling heeft de provincie Noord-Brabant opgedeeld in zes verschillende stalderingsgebieden, ook wel stalderingsregio’s genoemd. Bij het stalderen dient de locatie van de uitbreider en de locatie van de sloper/herbestemmer altijd in hetzelfde stalderingsgebied te liggen. Het is niet mogelijk om te stalderen met een locatie uit een andere stalderingsregio.

Verordening Ruimte
De zes stalderingsgebieden zijn vastgelegd in de Verordening Ruimte, daarmee is het juridisch bindend. Onderstaande kaart toont de zes stalderingsregio’s in Noord-Brabant. De wit gekleurde gemeenten in West-Brabant zijn niet vastgelegd in stalderingsregio’s. Deze gemeenten kunnen dan ook niet deelnemen aan de stalderingsregeling.

Stalderingsgebieden
Brabant is verdeeld in de volgende stalderingsregio’s:Wat biedt Reland?
Vrijkomende stalderingsmeters kunt u kosteloos aanbieden op het online platform van Reland. Na plaatsing beoordelen de adviseurs van Reland vrijblijvend of uw aanbod voldoet aan de gestelde eisen binnen de stalderingsregeling. Ook wanneer u op zoek bent naar stalderingsmeters om uw bedrijf uit te breiden, kunt u via Reland eenvoudig stalderingsmeters aankopen.

Daarnaast begeleiden de adviseurs van Reland u bij het complete stalderingstraject. Van de aanvraag van het stalderingsbewijs tot aan verkoop van vrijkomende stalderingsmeters en eventuele herbestemming van uw (bedrijfs)locatie.

Heeft u nog vragen over de stalderingsregeling of de stalderingsgebieden? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

Uw persoonlijke adviseur

Theo Driessen

Accountmanager

Zelf een uitdagend project, wij denken graag mee!
Neem contact op