Alpacafarm

Jaar: 2021
Locatie: Vorstenbosch (NB)
Opdrachtgever: Alpacafarm Vorstenbosch


“Van het houden van vleeskalveren naar succesvolle FarmCamp”

Willem-Mathijs en Anne van der Aa zijn de trotse eigenaren van de Alpacafarm in Vorstenbosch. De meest complete alpaca boerderij en fokkerij van heel Nederland. De beleving met alpaca’s en de prachtige omgeving staan op deze locatie centraal. Op de alpacafarm wonen ruim 50 alpaca’s en dit jaar worden nog eens 21 veulens verwacht.

Ideale vorm van verblijfsrecreatie

Rondom het houden van de alpaca’s wordt aan bezoekers van de Alpacafarm een compleet aanbod aan activiteiten aangeboden. Te denken aan heerlijke wandelingen met de alpaca’s in het mooie Natuurgebied De Maashorst, gezellig picknicken tussen de alpaca’s en o.a. ontspannende yogasessies.

Ook kinderen kunnen zich er uitstekend vermaken door deel te nemen aan leuke speurtochten rondom het alpacaterrein, bouwen van hutten, trampoline springen of heerlijk rondcrossen met skelters. Tevens is het de ideale omgeving voor teambuildingsactiviteiten of als inspirerende vergaderlocatie. Met dit concept aan activiteiten en tevens horecafaciliteiten wordt een ideale vorm van verblijfsrecreatie geboden. Het succes van de Alpacafarm heeft ervoor gezorgd dat de oorspronkelijke activiteit, het houden van vleeskalveren, naar de achtergrond is verdwenen.


 

Droom realiseren

De droom van Willem-Mathijs en Anne was om de Alpacafarm uit te breiden naar een Farmcamp met overnachtingsmogelijkheden voor o.a. gezinnen met kinderen die niet over eigen kampeermiddelen beschikken. Met als doel om een totaalconcept voor verblijfsrecreatie aan te kunnen bieden. “Met behulp van Reland Adviseurs is onze droom werkelijkheid geworden.
 

Realisatie FarmCamps
Via een agrarische vakbeurs zijn we enkele jaren geleden in contact gekomen met Arjan van Dooren, Senior Adviseur Gebiedsontwikkeling & Planoloog bij Reland Adviseurs. Samen met Arjan en zijn collega’s zijn we op zoek gegaan naar de mogelijkheden om onze droom waar te maken. Reland Adviseurs heeft met haar kennis en ervaring gezorgd voor een gepaste bestemmingsplanprocedure, zorggedragen voor het gehele proces omtrent het aanvragen en verlenen van de omgevingsvergunning bij de Gemeente Bernheze en voor een sterke ruimtelijke onderbouwing waardoor de realisatie van FarmCamps werkelijkheid kon worden.
 

Transparant, open en kundig

Momenteel bieden we vol trots aan onze gasten meerdere overnachtingsmogelijkheden in de vorm van luxe en permanente safaritenten die van alle gemakken zijn voorzien. Hiermee kunnen we een totaalconcept voor verblijfsrecreatie aanbieden. Door de jarenlange praktijkervaring waar Reland Adviseurs over beschikt, kon dit traject snel en daadkrachtig worden doorlopen. Wij kijken terug op een zeer geslaagd traject en een prettige en informele samenwerking met Reland. Wij hebben Arjan en zijn collega’s ervaren als: open, transparant en kundig, aldus “Willem-Mathijs en Anne van der Aa”.

Zelf een uitdagend project, wij denken graag mee!
Neem contact op