Stalderingstraject Maatschap Hereijgers-de Vooght

Jaar: 2019
Locatie: Wernhout, West-Brabant
Opdrachtgever: Maatschap Hereijgers-De Vooght

stalderingsregeling, bemiddeling en verkoop stalderingsmeters, wijziging bestemming

Voor Maatschap Hereijgers-De Vooght heeft adviseur Theo Driessen de bemiddeling verzorgd voor de vrijkomende stalderingsmeters. “Aangezien er sprake was van volledige sanering en herbestemming van het bedrijf komt Maatschap Hereijgers-De Vooght in aanmerking voor diverse sloopregelingen. De eerste stap van het traject is in dit geval het opstellen van een vergelijkingsdocument tussen de twee meest renderende regelingen, namelijk de Ruimte voor Ruimte regeling en de Stalderingsregeling. De overige, minder renderende, regelingen hebben we niet opgenomen in het vergelijkingsdocument”, aldus Theo Driessen.

“We hebben de samenwerking met Reland en haar adviseurs als prettig mogen ervaren. Vlotte afhandeling van het administratieve werk en de betalingen.” – Maatschap Hereijgers-De Vooght


Stalderingsregeling

Naar aanleiding van het vergelijkingsdocument is de keuze gevallen op de Stalderingsregeling. In totaal kwam er circa 4.000 m2 vrij in het stalderingsgebied Tilburg, waarvan het grootste gedeelte is verkocht. De op het bedrijf aanwezige pluimveerechten worden niet ingetrokken bij de Stalderingsregeling (in tegenstelling tot de Ruimte voor Ruimte Regeling) en kunnen dus vrij worden verhandeld op de markt.

Op het perceel wordt nog een loods van 200 vierkante meter teruggebouwd. Zolang de loods niet in gebruik is voor de intensieve veehouderij, is dit binnen de Stalderingsregeling toegestaan. Het land waar de stallen stonden is als cultuurgrond in gebruik genomen en ingezaaid met snijmaïs. Daarnaast is de bestemming op de locatie omgezet van veehouderij naar burgerwoning in het buitengebied, waardoor Dhr. en Mvr. Hereijgers op de locatie kunnen blijven wonen.

Lees het artikel uit Stal & Akker waarin Jac Heregijers vertelt over zijn keuze voor de stalderingsregeling

Zelf een uitdagend project, wij denken graag mee!
Neem contact op