Recreatie

Ruimtelijk advies voor recreatie

Uitbreiding of ontwikkeling van recreatiebedrijven

Recreatiebedrijven zijn afhankelijk van hun omgeving, als recreatieondernemer weet u dat als geen ander. Maar enkel een mooie omgeving is niet voldoende voor een succesvol recreatiebedrijf. De recreatiesector staat onder druk doordat mensen meer vrije tijd en meer te besteden hebben, maar aan de andere kant ook veeleisender zijn. Er wordt gevraagd om een variatie aan voorzieningen, animatie, weersonafhankelijkheid, gelegen in een aantrekkelijk gebied, voldoende faciliteiten en het liefste niet afhankelijk van het seizoen.


Uitdagingen vanuit de omgeving

Bovenstaande eisen vragen veel van u als recreatieondernemer. U wordt constant uitgedaagd om de juiste investeringen te doen en te zorgen dat uw recreatiebedrijf interessant blijft voor uw gasten. De regelgeving van de overheid is echter vaak een belemmerende factor. Op veel recreatieterreinen is sprake van een zeer strikt bestemmingsplan, waardoor u wordt beperkt in de mogelijkheden en er aan veel voorwaarden moet worden voldaan.

Daarnaast is juist die mooie omgeving vaak kwetsbaar en staat onder druk van afval, lucht, uitstoot, licht, geluid en dergelijke. Het is dan ook goed om uzelf te realiseren dat u als recreatieondernemer afhankelijk bent van deze omgeving en de kwaliteit hiervan. Een recreatieontwikkeling staat of valt met de bijbehorende of beoogde kwaliteit.


Uitbreiding of ontwikkeling

Voor een ontwikkeling of uitbreiding in een gevoelig gebied is vaak net een stapje extra nodig. Gemeenten en overheden stellen strikte eisen om dit gebied te beschermen. U als ondernemer weet dat deze ontwikkeling of uitbreiding ten goede komt aan uw positie op de recreatiemarkt, maar ziet de overheid dit ook? Reland is hiervan op de hoogte en helpt u graag om de overheid te overtuigen van de meerwaarde van uw investeringen. Daarbij leggen we niet alleen de nadruk bij de meerwaarde van uw bedrijf, maar ook bij het ecologisch en economisch belang van de omgeving.

Reland heeft al verschillende recreatiebedrijven geholpen bij uitbreiding of ontwikkeling. In sommige gevallen gaat het om het aanvragen van een vergunning voor bepaalde activiteiten, denk aan de uitbreiding van een kampeerterrein of de realisatie van een groepsaccommodatie. In andere gevallen gaat het om het vergroten van de flexibiliteit van geldende regels. Dit zorgt ervoor dat de ondernemer niet telkens een procedure hoeft te doorlopen, dit levert onder andere een financieel en tijdsvoordeel op. Uw wens, behoefte of noodzaak staat voorop bij het traject.


Wat biedt Reland?

De adviseurs van Reland bieden u begeleiding tijdens het ontwikkelen van nieuwe recreatiebedrijven, maar ook bij beoogde uitbreidingen van bestaande bedrijven. Wij komen graag een keer langs om vrijblijvend met u in gesprek te gaan over de ontwikkelkansen op uw locatie. Neem contact op met een van onze adviseurs voor het maken van een afspraak. 

Uw persoonlijke adviseur

Arjan van Dooren

Senior adviseur gebiedsontwikkeling / planoloog

Arjan van Dooren
Heeft u een uitdagend project? Wij denken graag mee!
Neem contact op